28. Iris pseudacorus (gul svärdslilja)

Iris pseudacorus (gul svärdslilja)

Vanligaste irisarten med gul blomma, stark växande sort.

Svärdsliljan är den vanligaste av Iris sorterna för vattenanläggningar. Det är en mycket härdig och robust sort som tål det mesta. De kraftiga lansettformade bladen blir 50-80 cm långa. De bildar snabbt vackra bestånd. De stora kraftigt gula blommorna utvecklas i maj-juni. Svärdsliljan passar i de flesta dammar över hela Sverige.

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-20 cm.

Fakta:

Djup 0-20 cm

Höjd 60-100 cm

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen

Vackra lansettformade gröna blad. Stora vackra blommor

Passar i de flesta  vattenanläggningar

Familj: Iridaceae

Vetenskapligt namn: Iris psedudacorus

Svenskt namn: Svärdslilja

Synonymer: Gul iris

Ursprung: Amerika, Asien Euoropa

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.