26. Iris laevigata Snowdrift

Iris laevigata Snowdrift

Stora, vita blommor. Passar i alla dammar.

Glansirisen är en av våra favoriter. Det är en mycket robust och härdig sort. Du kan plantera den ner till ca 20 cm djup men etablerade exemplar klarar sig ner till 40 cm. De ca 2-4 långsmala bladen blir ca 40-90 cm höga. I juni kommer den stora mycket dekorativa blomman. Vi har flera olika varianter av glansiris i vår odling.
Planteras helst i ett ca 30 cm planteringskärl i vattenväxtjord.

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-20 cm.

Fakta:

Djup 0-20 cm

Höjd 40-90 cm

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen

Vackra lansettformade gröna blad. Stora vackra blommor

Passar i de flesta  vattenanläggningar

Familj: Iridaceae

Vetenskapligt namn: Iris laevigata 'snowdrift'

Svenskt namn: Glansiris

Synonymer:

Ursprung: Kina, Korea

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.