23. Iris kaempferi (Japansk iris)

Iris ensata kaempferi (Japansk iris)

Japansk iris. Stora vackra blommor.

Iris ensata tillhör en populär grupp iris som är utmärkta vid dammen. Iris ensata kommer ursprungligen från Japan och kallas därför Japansk iris. Den växer vid kanten kanske ner på ca 5 cm men vill helst stå lite torrare på vintern. De stora mycket vackra blommorna kommer i juni. De vackra ca 2-3 cm breda bladen bildar snabbt vackra bestånd.

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-5 cm.

Fakta:

Djup 0-5 cm

Höjd 80-100 cm

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen eller säkrast kallt men frostfritt utan vatten

Vackra lansettformade gröna blad. Stora vackra blommor i blandade färger

Passar i de flesta  vattenanläggningar

Familj: Iridaceae

Vetenskapligt namn: Iris ensata

Svenskt namn: Japansk iris

Synonymer: Iris kaemferi

Ursprung: Japan, Kina, Korea

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.