20. Houttuynia cordata (Ödleblad)

Houttuynia cordata (Ödleblad)

Fyllda vita blommor.

Houttuynia kommer ursprungligen från Japan. Det är en mycket vacker växt för sumpzonen i dammen. De talrika vita blommorna står i en utmärkt kontrast till de nästan hjärtformade mörkt gröna bladen. Houttuynia har i bland svårt att klara vintern men planteras de i en stor kruka där rotsystemet kan gå djupt ner klarar de sig bättre. Den är snabbväxande men kommer ofta ganska sent på våren. Tänk på att de första bladen lätt fryser bort men det kommer snabbt nya. Houttuynia kan planteras ensam i en kruka som solitär eller i täta bestånd. Den passar också utmärkt i små vattenanläggningar.

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-5 cm

Fakta:

Djup 0-5 cm

Höjd 30-50 cm

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen eller säkrast kallt men frostfritt utan vatten

Vackra hjärtformade blad, talrika små fyllda vita blommor

Passar i de flesta  vattenanläggningar

Familj: Saururaceae

Vetenskapligt namn: Houttuynia cordata

Svenskt namn: Houttuynia

Synonymer:Polypara Loureiro

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.