18. Equisetum hyemale (Skavfräken)

Equisetum hyemale (Skavfräken)

Runda grenar med svarta tvärgående ränder. Vacker solitär i tät rugge.

Skavfräken är en vacker och tålig växt som trivs fuktigt eller i grunt vatten. Planteras gärna i lite sandblandad vattenväxtjord. De tvärrandiga grenarna gör sig bäst som solitärväxt. Då den är vintergrön ger den en ståtligt intryck även på vintern. Skavfräken förökar sig genom sporer eller utlöpare. Finns flera sorter men är enda sorten i familjen.

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-20 cm.

Fakta:

Djup 0-20 cm

Höjd 80-100

medelstark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen eller kallt men frostfritt

Mycket vackra tvärandiga strån

Passar i de flesta vattenanläggningar

Familj: Equisetaceae

Vetenskapligt namn: Equsitum hyemale

Svenskt namn: Skavfräken

Ursprung: Nord, mellanamerika, Europa

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.