17. Calla palustris( Missne)

Calla palustris (Missne)

Hjärtformade mörkt gröna blad. Utmärkt att täcka kanter med.

Missne är en tålig flerårig ört som trivs över hela landet. Den blommar tidigt i maj med en blomkolv som omges av ett stort mycket vackert vitt hölsterblad. De saftigt gröna hjärtformade bladen blir ca 15-20 cm långa. Missne trivs vid dammkanten ner till ca 15 cm djup i näringsrik jord. Det är en växt med mycket bra härdighet.

Planteras i kruka som är minst 20 cm eller större. Plantera alltid i vattenväxtjord och ge 1-3 st näringskulor i samband med planteringen. I större dammar kan den planteras fritt.

Planteringsdjup 0-15 cm.

Fakta:

Djup 0-20 cm

Vit blomma

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats

Ovala 15-20 cm långa blad

Passar i de flesta vattenanläggningar

Familj: Araceae

Vetenskapligt namn: Calla palustris

Svenskt namn: Missne

Synonymer:

Ursprung: Europa

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.