13. Thelypteris palustris Dryopteris (Kärrbräken)

Thelypteris palustris Dryopteris (Kärrbräken)

Vacker ormbunke med finflikigt bladverk. Kommer sent men bra härdighet.

Kärrbräken är en ormbunke som passar utmärkt vid dammen. Den blir ca 30-60 cm hög men håller sig oftast mer mot 30 cm. Den har bra härdighet men kommer sent på våren. Passar i lite skuggiga lägen och är en självklar växt i skuggpartiets vattensamling.

Planteras i  kruka som är minst 20 cm eller större. Också utmärkt på friland. Använd vattenväxtjord och tillsätt 2-4 st näringskulor.

Planteringsdjup 0-10 cm.

Fakta:

Djup 0-5 cm

Höjd 30-60

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats i dammen

Härligt gröna ormbunks blad

Passar i de flesta vattenanläggningar med fuktzon.

Familj: Polypodiaceae s. lat.

Vetenskapligt namn: Kärrbräken

Svenskt namn: Dryopteris thelypteris

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.