10. Alisma parviflora (Amerikansksvalting)

Alisma parviflora (Amerikansksvalting)

Runda ganska kompakta blad som växer i rosett. Blomställning med talrika små blommor.

Den här sorten av svalting blir mindre än Alisma plantago. Bladen är rundare men blomman är mycket lik. Växten blir ca 20-40 cm hög och passar i täta bestånd som kanttäckare

Använd en  minst 14 cm kruka, gärna större. Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Fakta:

Djup 0-5 cm

Plantans storlek 20-40 cm stängel med talrika vita blommor

Medelstark tillväxt

Mycket bra härdighet. Övervintras på plats

Svagt ovala nästan runda, ganska tjocka lite kupiga gröna blad. Efter blomningen blir bladen brunfläckiga. Blir ca 15-40 cm hög

Passar både i tunnor och dammar

Familj: Alismataceae

Vetenskapligt namn: Alisma parviflora

Svenskt namn: Amerikansk svalying

Ursprung: Nordamerika

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.