14. Ranunculus aquatilis (Vattenmöja)

Ranunculus aquatilis (Vattenmöja)

Finflikiga undervattensblad,gulvita blommor, kalkälskande.

Vattenmöja växer ofta i täta bestånd, De finflikiga bladen växer från botten i täta rankor och kan ibland flyta på ytan. Vattenmöja får en vit blomma som kan växa ca 5 cm över vattenytan. Härdigheten är bra men bladmassa som växer upp ur dammen fryser ned och bara delen som växer under ytan övervintrar.
Planteringsdjup 10-100 cm.

Fakta:

Djup 10-100 cm

Höjd 0-5 cm

Blommar med 3-4 cm vita blommor under hela säsongen

Stark tillväxt

Mycket bra härdigheter

Passar i små kärl och de flesta trädgårdsdammarna

Familj:Ranunculuaceae

Vetenskapligt namn: Ranunculus aquatilis

Svenskt namn: Vattenmöja

Ursprung: Norra halvklotet

Artnamnet aquatilis kommer av latinets aqua (vatten) och betyder 'växer i vatten'.

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.