13. Myriophyllum Proserpinacoides (Skönslinga)

Myriophyllum Proserpinacoides (Skönslinga)

Skönslingan är en mer långsamväxande myriophyllum art. Den har relativt grova, rödaktiga stjälkar. De vackra stänglarna sticker upp över vattenytan i täta klasar. Skönslinga kan planteras i bottenlagret men också läggas ut löst i vattnet så etablerar den sig snabbt.
Planteringsdjup 10-100 cm.

Fakta:

Djup 10-100 cm

Höjd 10-15 cm

Blommar med små oansenliga blommor

Medel stark tillväxt

Passar i alla dammar

Familj: Haloragaceae

Vetenskapligt namn: Myriophyllum proserpinacoides

Svenskt namn: Skönslinga

Ursprung: Syd Amerika

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.