12. Hottonia palustris (Vattenblink)

Hottonia palustris (Vattenblink)

Finflikiga undervattensblad, vitrosa blommor.

Vattenblink trivs i en näringsrik jord. Den bildar täta vackra bestånd under vattnet och sticker sen upp ett par centimeter. Får talrika små vita blommor. Övervintras på plats i dammen om den står på minst 30 cm djup.
Planteringsdjup 10-40 cm.

Fakta:

Djup 20-50 cm

Höjd 0-30 cm

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen

Mjuka fjäderformade ljust gröna blad

Passar i de flesta  vattenanläggningar

Planteras i en minst 20 cm kruka eller planteringspåse. Vattenväxtjord och ca 2 näringskulor.

Familj: Primulaceae

Vetenskapligt namn: Hottonia palustris

Svenskt namn: Vattenblink

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.