10. Eleocharis acicularis (Nålgräs)

Eleocharis acicularis (Nålgräs)

Nålgräs är en dekorativ undervattensväxt. Den bildar täta mattor under vattnet. Bra vattenrenande och syregivare i trädgårdsdammen. Klarar vintern utmärkt och kan stå kvar i dammen. Nålgräset kan också planteras i sumpzonen där den sticker upp ur vattnet. Förökas genom delning.
Planteringsdjup 0-60 cm.

Fakta:

Djup 0-60 cm

Höjd 0-15 cm

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats i dammen

Smala, gräsliknande runda blad

Passar i de flesta vattenanläggningar

Planteras i en minst 11 cm kruka eller planteringspåse. Vattenväxtjord och ca 2 näringskulor.

Familj: Cyperaceae

Vetenskapligt namn: Eleocharis acicularis

Svenskt namn: Nålsäv

Synonym: Hårsäv

Ursprung: USA, Europa, Asien och Australien

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.