• Webshop

19. Pond balans 250g

Pris:
90 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P378682
Antal:
Finns i lager

Pond Balans är ett pulver som hjälper till att skapa idealiska förhållanden i dammen. De stabila värden som skapas ökar också tillväxten på dina vattenväxter. Vatten som behandlats med Pond Balans är idelaiskt att vattna blommor i trädgården med.

Det verkar genom att stabilisera PH-och KH-värdena i dammen, samt neutralisera klor.

Pond Balans innehåller även viktiga spårelement för fiskar som gör att svaga dammfiskar stärks.

Då Pond Balans hjälper till att skapa balans i dammen, förebygger det även algtillväxten.

Stabiliserar pH, GH och KH

 

Användningsområden:

Pond balans är tillverkad för att öka vattenkvalitén och få stabilt hållbara värden i trädgårdsdammen. Pondbalans är speciellt bra på att neutralisera giftiga ämnen i vattnet som ammonium, nitrit och olika tungmataller. Det tar också bort svävalger (grönt vatten).

 

Observera!

Användning av Pondbalans skall inte ske i trädgårdsdammar där algtillväxten av trådalger är hög eftersom medlet stimulerar levnadsförhållanden för alla växter, och algtillväxten kan då öka som en oönskad bieffekt. Behandla då dammen innan med medel mot trådalger som tex. Cloverleaf blanket answer.

 

Effekt och fördel med Pond Balans:

Pond Balans tillför vattnet tillräckligt med kalcium och koldioxid för att din damm skall få ett stabilt pH värde mellan ca 7,5-8,3. Pond Balans förhindrar variationer i pH värdet genom att buffertverkan ökar. Ett pH högre än 8.6 eller stora variationer i pH värdet framkallar stress hos både vattenväxter och dammfiskar.

 

Dosering:

250g till 2500 liter vaten.

100 gr till 1000 liter vatten.

I ett fåtal fall behöver en större dos av Pond Balans tillsättas. Det gäller om pH värdet är över 9.5 eller KH värdet tidigt på kvällen ligger på KH 2 eller lägre. För att mäta pH och KH kan ni använda NT labs testkitt.

 

Användning:

Pond Balans kan användas hela året men gör mest nytta på våren och sommaren då den biologiska aktiviteten är som högst.

 

Hur Pond Balans används:

Medlet sprids jämnt över hela vattenytan. En svag grumlighet i vattnet, efter användandet är önskvärt. Eftersom Pond Balans innehåller kalcium kan växter som får direkt kontakt med medlet uppvisa gula fläckar på bladen. Det är ofarligt för växten och försvinner oftast efter en tid. Filter och pumpar kan vara i drift hela tiden.

 

Pond Balans skall förvaras kallt och torrt när det inte används.