• Webshop

19. Firestone bonding adhesive 0,85 l

Pris:
595 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P428634
Antal:
Finns i lager

1. Beskrivning
Firestone Bonding adhesive
är ett neoprenebaserat bindermedel, som är gjort för att fästa Firestone Pond gard mot trä, metall, mur och gummiprodukter.

2. Förberedning:
Produkt:
Rör om Bonding adhesive före och under användning. Om bindermedlet utsätts för temperatur lägre än 15oC bör det återställas till rumstemperatur före användning.
Substrat:
Ytan som Bonding ashesive skall appliceras på måste vara ren, jämn, torr och fri från vassa kantor, löst material, olja och fetter. Underlagets yta skall rengöras med en borste eller en ren trasa.

3. Applicering:
Lägg på Bonding adhesive i ett jämt lager på båda sidorna. Låt torka tills det blir klibbigt (15 till 45 minuter). Testa om bindermedlet är torrt genom 'push-touch' metoden.

4. Täckning:
Bonding Adhesive måste appliceras likformigt både på membranets baksida och på ytan. Om det går att röra vid Bonding ashessive med ett finger utan att bli klibbig, är lagert för tunt och ytterligare bindermedel måste läggas på. Tunning av Bonding ashessive är ej tillåtet. Den normala täckningen är 1 till 2 m2 på båda sidor, per liter.

5. Avslutning
När Gummiduken fästs mot underlaget kan vatten fyllas på direkt. Om skarven kommer under vatten eller det riskarer att rinna vatten över skarven skall den förseglas med Firestone lapseal som är ett silikonliknande material i 0,33 l tuber. Lapseal läggs som en kittrand på skarven så vatten inte riskerar att rinna mellan pondgard och underlaget.

Fysiskt:
Utmärkt motstånd mot åldrande.
Utmärkt motstånd mot hetta, kyla och vatten.
Utmärkt binder för olika lager.
Tekniskt:
Färg: Amber.
Lösningsmedel: Aceton, toluene. xylene.
Kompakthet (%): 25%
Viscosity: 2.300-3.000
Vikt/gallon (kg): 3,2 kg.
Specifik gravitation: 0,84
Torkningsgrad (oC) syntetiskt gummu polmers: <-17,77
Packning: 0,20 liter.
Förvaring: 12 månader vid förvaring i obruten frp. och rumstemperatur.

6. Försiktighetsåtgärder:
Mycket brandfarlig (rök ej när den används). Undvik kontakt med hud och ögon.