30. Iris versicolor (Brokiris)

Iris versicolor (Brokiris)

Stora blå blommor med vita strimmor.

Brokirisen eller som den ibland kallas amerikansk iris är en rikblommande mycket tålig irisart. Den växer i fuktig eller ner till ca 20 cm djupt vatten. Den blommar med sina blå  blommor från slutet av maj till juni. Användes av indianerna till medicinalväxt. Mycket bra härdighet.

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-20 cm.

Fakta:

Familj: Iridaceae

Vetenskapligt namn: Iris versicolor

Svenskt namn: Brokiris

Synonym: Amerikansk iris

Ursprung: Nordamerika

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.