29. Iris pseudacorus Variegata (strimmig gul Svärdslilja)

Iris pseudacorus Variegata (strimmig gul Svärdslilja)

Mycket dekorativa brokiga blad i grönt till limegult.

Svärdsliljan är den vanligaste av Iris sorterna för vattenanläggningar. Det är en mycket härdig och robust sort som tål det mesta. De kraftiga vitstrimmiga lansettformade bladen blir 50-100 cm långa. De bildar snabbt vackra bestånd. De stora kraftigt gula blommorna utvecklas i maj-juni. Svärdsliljan passar i de flesta dammar. Strimmigheten på den här oglingsformen försvinner framåt sommaren men kommer tillbaka nästa vår.

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-20 cm.

Fakta:

Djup 0-20 cm

Höjd 60-100 cm

Stark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen

Vackra lansettformade strimmiga gröna blad. Stora vackra blommor

Passar i de flesta  vattenanläggningar

Familj: Iridaceae

Vetenskapligt namn: Iris psedudacorus 'variegata'

Svenskt namn: Strimmig svärdslilja

Synonymer: Gul strimmig iris

Ursprung: Odlingsform

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.