27. Iris Lousiana Blue

Iris Lousiana Blue.

Stora blåa blommor.

Lousiana iris kommer som namnet antyder från södra Lousiana i ett bälte ner till Texas och ända bort till Florida. De är storvuxna sorter med stora blommor i vackra färger.   Flera blommor på samma planta är inte ovanligt och de talrika knopparna slår ut med några dagars mellanrum. Plantera fuktigt ner till ca 10 cm djup. Härdigheten är god men för att vara säker skall den täckas från zon 3. Den övervintras annars lätt i sin kruka utan vatten på ett frostfritt ställe

Plantera alltid i vattenväxtjord och ge näringskulor i samband med planteringen.

Planteringsdjup 0-10 cm

Fakta:

Djup 0-10 cm

Höjd 60-80 cm

Medelstark tillväxt

Övervintras på plats vid dammen eller säkrast kallt men frostfritt utan vatten

Vackra lansettformade gröna blad. Stora vackra blå blommor upp till 25 cm blommor.

Passar i de flesta medel till stora vattenanläggningar. Kan också planteras i fuktig jord i krukor med tillsats av torv.

 

OBS! Växter skickas endast MÅNDAGAR, ordern måste vara gjord före kl 15.00 på söndagen för att hinna packas till måndagens hämtning av paket.

Tänk på att detta då gäller även andra varor som är på samma order som då skickas först på måndagen, så om du har mer bråttom med tex en pump eller något annat gör då två ordrar där du har en med växter och en med de övriga varorna.

Växterna packas med största försiktighet men det kommer kunna bli några brutna blad och själkar med detta påverkar inte plantans överlevnad.

Om växten är över 45cm hög toppas bladen för att kunna transporteras på ett bra sätt, men även detta påverkar inte plantans överlevnad.

Eftersom fysiska butiken är öppen Torsdag till Söndag är det inte säkert att lagersaldot stämmer till 100% alla dagar i veckan så skulle en växt vara slut så kontaktar vi dig för leveranstid eller ett eventuellt byte till någon annan växt.